Thema Dutch Doc Days: To Be Continued

Redactie 749 0
Tijdens de Dutch Doc Days staat binnen het thema 'To Be Continued' de veranderende betekenis van foto's door de jaren heen centraal. Fotografen bezoeken opnieuw plaatsen of personen die ooit zijn vastgelegd en spreken hierover tijdens het festival.

Curator Frank van der Stok stelde onder deze titel een programma samen met vooral buitenlandse sprekers over wat hij 'revisist' noemt, het opnieuw bezoek van plaatsen of personen die ooit zijn gefotografeerd. 'Documentaire fotografen komen steeds meer tot het besef dat een project geen afgeronde, eenmalige aangelegenheid zou moeten zijn en nemen een onderwerp opnieuw onder de loep', aldus Van der Stok.

Fotografen

De fotografen die tijdens de Dutch Doc Days, onderdeel van de Dutch Doc Award, onder andere zullen spreken zijn:

  • Mark Klett, hij fotografeerde 120 jaar na dato onder identieke omstandigheden opnieuw plekken in de VS van de foto's van pionierende fotografen als Francis Frith en Timothy O'Sullivan.
  • Marcelo Brodsky reconstrueerde op basis van een klassenfoto uit 1967 het leven van zijn voormalig klasgenoten. Een deel hiervan zijn ten tijden van de Vuile Oorlog verdwenen en nimmer teruggekeerd, waaronder zijn eigen broer.
  • Walter Stokman ging op zoek naar het ware verhaal van John Wojtowicz, de man die om de geslachtsverandering van zijn minnaar te kunnen bekostigen een bankoverval pleegde in New York.
  • Teun Voeten bezocht 13 jaar na dato voormalig bewoners van de ondergrondse in New York en tekende opnieuw hun levensverhaal.

Op 11 en 12 juni zullen de fotografen met elkaar in gesprek gaan over hun eigen projecten en het ontstaan en de ontwikkelingen van de 'revisist'.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie