Uitslag TheaterFotoprijs 2011

TheaterFotoPrijs 2011 naar Joris van Bennekom

daniellevangorkom 2675 3
De winnaars van de TIN TheaterPrijzen 2011 zijn dinsdag bekend gemaakt. Daarvan ging de TheaterFotoPrijs naar Joris van Bennekom. Zijn scènefoto van 'Soldaat van Oranje - De Musical’ kwam als beste uit de bus.

De TheaterFotoPrijs werd dit jaar voor de zesde keer uitgereikt aan de fotograaf met de indrukwekkendste scènefoto van het theaterseizoen. De jury bestond dit keer uit Jan Gras, directeur Agora Theater Lelystad, Patricia Steur, fotograaf en documentairemaker, Hans Kemna, casting director en fotografie verzamelaar en fotograaf Nellie de Boer, winnaar TheaterFotoPrijs 2010.

Van de vijf genomineerden voor de TheaterFotoPrijs 2011 ging van Bennekom er met de prijs vandoor. 'Joris van Bennekom heeft een spectaculaire scène uit een imposante voorstelling teruggebracht tot een intiem beeld. Technisch is het een uitmuntende foto. De bewegingsonscherpte geeft de foto een overtuigend schilderachtig effect. Geen plaatje maar een plaat', aldus de jury.

TheaterFotoPrijs
Soldaat van Oranje - De Musical © Joris van Bennekom / TheaterFotoPrijs 2011

afbeelding van daniellevangorkom

Daniëlle van Gorkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Daniëlle

afbeelding van theaterfotograaf

Tsja, van zo'n set KUN je gewoon geen lelijke foto's maken... Grappig dat het altijd zulke grote producties zijn die in de prijzen vallen. Zou het niet spannender zijn de prijs eens uit te reiken aan een foto van een beginnende theatermaker die weinig budget had voor een decor. Van niets een mooie foto maken, dat zou knap zijn!

afbeelding van Bart

Hm. Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo'n geweldige foto. Toegegeven, het moment is goed vastgelegd, de sfeer enzo. Maar verder: er is niks scherp, de horizon is scheef. Het zal wel zo bedoeld zijn, maar ik heb toch moeite met "Technisch is het een uitmuntende foto."

afbeelding van gemma reijrink

Hai Joris,

Geweldige foto fijn om te weten welk mooi persoon deze foto
gemaakt heeft.

groet aan meriam

Gemma en frits