The Sochi Project nu in krantenformaat

Redactie 639 0
Rob Hornstra en schrijver/filmer Arnold van Bruggen zijn nog lang niet klaar met hun Sochi Project, bewijzen ze wederom met een publicatie: On the other side of the mountains. Geen boek, maar een krant van 64 pagina's met potentie voor een tentoonstelling.
Die kan je volgens Rob namelijk zelf maken door de pagina's uit elkaar te halen en los op te hangen. Het resultaat moet 1,20 bij 6 meter meten en kan, naast bekeken, ook daadwerkelijk gelezen worden. Bij de foto's uit de Russische stad waar in 2014 de Olympische Winterspelen zullen plaatsvinden zijn namelijk teksten gevoegd, maar of dat in deze vorm ooit eerder gedaan is weet Rob niet. Anders is het in ieder geval wel. 

Krasny Vostok

Bedoeling van de krant, net als het project, is om de veranderingen in het gebied rond Sochi te documenteren, omdat 'de Olympische Spelen nooit eerder hebben plaatsgevonden in een gebied dat sterker contrasteert met de glamour van het evenement dan Sochi'. In On the other side of the mountains portretteren de heren daarom Krasny Vostok, een dorpje dat nog met een voet in de negentiende eeuw staat. Er was geen reden om het dorp te portretteren, juist daarom deden ze het. Om aan te tonen dat de Kaukausu meer is dan alleen conflicten, vluchtelingen, Islam-fundamentalisten of miljarden verslindende Olympische Spelen.

Oplage

Met slechts vijfduizend exemplaren is de oplage beperkt, zeker omdat er vierduizend van bedoeld zijn voor fotografiefestivals in het kader van de EMOP (European Month Of Photography) in Rome, Berlijn, Bratislava, Wenen en Luxemburg. Wie niet achter het net wil vissen - hun vorige boek Sanatorium won immers op het New York Photo Festival de Photo Book Award 2010 - kan voor vijf euro (exclusief verzendkosten) een set van twee exemplaren aanschaffen.

Als je al geld heb gedoneerd en daardoor zilveren, danwel gouden donateur bent, krijg je de krant gratis. De tabloid van 297 bij 420 millimeter valt dan in november, samen met de nieuwe jaarpublicatie van The Sochi Project, op je deurmat. De overige exemplaren worden per set van twee verkocht voor vijf euro, exclusief verzendkosten á drie euro 


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie