The Smart Cube

The Smart Cube belooft je dslr slimmer te maken

Julian 2783 3
Een magisch kastje dat je spiegelreflex in staat stelt om op het scherm van je camera foto's te bewerken en te verzenden met Android en een dataverbinding. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is precies wat de makers van The Smart Cube je beloven.

In een persbericht kondigen de Nederlandse bedenkers Hans Veenstra en Mark Breems hun vinding aan. De zwarte doos met kabel, die je in de usb-poort van je camera prikt, zou je in staat moeten stellen om Android op je camera te draaien. Vervolgens kun je apps gebruiken om je foto's te bewerken en direct te delen op diensten als Dropbox en Flickr, want de slimme kubus brengt ook 3G, 4G en wifi naar je toestel.

Er zijn al een aantal camera's op de markt waarmee je apps kunt gebruiken en wifi zien we steeds vaker terug, maar volgens het persbericht kan The Smart Cube op deze manier alle camera's op de markt 'slimmer' maken.

Klinkt interessant! Totdat we de video van de bedenkers zien. Hans en Mark tonen hierin op knullige wijze een enorme zwarte doos, inclusief antenne. Gezien het filmpje lijkt het dan ook niet waarschijnlijk dat The Smart Cube in deze vorm serieus bedoeld is. In een (veel) kleinere vorm zouden wij zo'n kastje echter wel zien zitten, dus we zijn benieuwd wat hier achter schuilt...

De makers beloven je via de website www.thesmartcube.co op de hoogte te houden van het project.

afbeelding van Fred Suyker

Is het nu al 1 April?
Wat een onzin.

afbeelding van Anonymous

Tenenkrommend slechte acteerprestaties gecombineerd met een idiote grote zwarte doos. Kan niet anders dan een matige hoax zijn. Zou 'm niet willen als ie echt was.

afbeelding van Theo Komen

Zonder softwareaanpassing in je camera is dit nooit mogelijk.
Zie je jezelf al lopen met zo'n kast om je schouder of nek? Wat een onzin zeg.