The Prince and the Pauper: Zwervers en hun dromen

The Prince and the Pauper: Zwervers en hun dromen

Redactie DIGIFO... 1242 0
Sommige mensen kopen wel eens een daklozenkrant of maken een kort praatje, maar de meeste mensen lopen straal voorbij dakloze mensen. Horio Manolache knoopte een gesprek aan met dakloze mensen en vroeg ze naar hun dromen.

Manolache probeert de mentaliteit over dakloze mensen te veranderen en wil ze helpen om weer wat van hun leven te maken. Om dit te bereiken sprak hij met zwervers in de Verenigde Staten over hun verleden, hun toekomst en de dromen die ze hadden. Vervolgens zette hij ze tweemaal op de foto. Eén keer zoals ze nu zijn en één keer zoals de ooit willen zijn. Met het boek dat hij van uitbrengt wil hij geld inzamelen om dakloze in de VS te helpen.The Prince and the Pauper: Zwervers en hun dromenThe Prince and the PauperPrincen and the PauperPrincen and the PauperPrincen and the PauperPrincen and the PauperPrincen and the PauperPrincen and the PauperPrincen and the PauperLees ook: Peter Martens - Radicale straatfotografie

The Prince and the Pauper

Het boek dat Manolache uit wil brengen is vernoemd naar het boek van Mark Twain, in Nederland bekend als 'De prins en de bedelaar', over twee op elkaar lijkende jongens (een prins en een bedelaar) die van rol ruilen. De moraal van dit verhaal is dat je iemand niet moet beoordelen op het uiterlijk en dat is precies de boodschap van Manolache. Het viel hem op dat daklozen veel gestigmatiseerd worden en weinig tot geen kansen krijgen. Met zijn boek wil hij hier verandering in brengen.

Om dit project af te ronden en nog meer mensen te helpen is Manchalo een crowdfundcampagne begonnen. Wil je helpen, dan kan dat via deze link.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie