The Last Photographer, forum over fotografie

The Last Photographer, forum over fotografie

Mark Moed 2776 0
De kunstacademie AKI in Enschede organiseert woensdag 11 november 2015 een forum over de toekomst van de fotografie. De intrigerende titel luidt: 'The Last Photographer'. In drie achtereenvolgende cirkels wordt er gediscussieerd over professionele fotografie.

Het belangrijkste doel van het forum 'The Last Photographer' is het open en belangeloos discussiëren over de toekomst van de professionele fotografie. De AKI (Academie voor Kunst en Industrie) is een academie voor beeldende kunst en vormgeving in Enschede. Er worden opvallend genoeg geen fotografische opleidingen gegeven, maar veel van de docenten zijn wel fotograaf. De dag bestaat uit drie discussies, zogenaamde cirkels, ingeleid door de fotografen die les geven aan de AKI.

De eerste cirkel

De eerste cirkel is die van de fotograaf: hoe verhoudt hij of zij zich tot de wereld en de eigen professie? De discussie draait om de vraag 'Is dit nu waar ik dacht dat het allemaal om ging toen ik fotograaf werd?' Deze cirkel wordt ingeleid door Fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat.

De tweede cirkel

De tweede cirkel is die van het vak van fotograaf: is het nog mogelijk om geld te verdienen met fotografie? En welke rol speelt je eigen autonomie daarin? Dit thema wordt ingeleid door Arjan Benning en Rein Janssen.

De derde cirkel

De derde cirkel is die van het onderwijs. Kun je als fotografiedocent nog wel een bepaalde waarde overdragen aan studenten, en zo ja welke waarde is dat dan? Deze cirkel staat onder toezicht van Bert Teunissen.

Informatie

'The Last Photographer' vindt plaats op woensdag 11 november 2015 en duurt van 11:00 tot 16:30. De discussie wordt gemodereerd door Edie Peters, oprichter van PhotoQ.

AKI is gevestigd aan Hulsmaatstraat 35 in Enschede, deelname is gratis. Je kunt je aanmelden via Facebook, maar je bent ook welkom als je zonder aanmelding besluit het forum bij te wonen.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark