The Blue Room – een rit door een ijstunnel

The Blue Room – een rit door een ijstunnel

Nadja Geskus 422 0
Deze sport wordt door veel mensen beschreven als ‘verbluffend moeilijk en enorm gevaarlijk’, toch is het fantastisch om naar te kijken! Speedriding is een combinatie van freestyle skiën en paragliden. Ueli Kestenholz en fotograaf Marc Weiler maakten prachtige beelden van de sport in een ijstunnel.

Ueli Kestenholz

Zwitserse speedriding pionier en Olympisch medaillewinnaar in snowboarden, Ueli Kestenholz ontdekte een enorme ijstunnel. Voor hem dé perfecte uitdaging! Het is een prachtige locatie die 3000 meter boven de zeespiegel ligt. Volledig bedekt in ijs en sneeuw. Ueli Kestenholz nodigde Marc Weiler uit om het geheel op beeld vast te leggen.

The Blue Room – een rit door een ijstunnel

IJstunnel

Bij zo’n shoot komt natuurlijk een hoop kijken. Met een rugzak van 20 kilo zal de weg naar de tunnel geen gemakkelijke zijn geweest voor fotograaf Marc Weiler. Onderweg zijn ze dan ook meerdere malen even gestopt. In de middag bereikte ze de ijstunnel. Hij fotografeerde met een 50MP Canon 5DsR. En dat zorgde voor een hoop details in zijn foto’s. Voor het licht gebruikte hij de Elinchrom ELB 400. Door het enthousiasme heben ze zo’n drie uur besteed aan het fotograferen, voor ze weer terug gingen.

 

 

Fotograaf Marc Weiler

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja