Teun Voeten veilt foto's voor Girls' Empowerment

Redactie 913 0
Oorlogsfotograaf Teun Voeten doneert 24 handgemaakte barietafdrukken voor een veiling in AINSI in Maastricht. De opbrengst van de veiling op zondag 14 november komt ten goede aan de stichting Girls' Empowerment.

Antropoloog en prijs-winnend fotojournalist Teun Voeten fotografeert al sinds 1991 in oorlogsgebieden als voormalig Joegoslavië, Rwanda, Sudan, Sierra Leone, Congo, Afganistan, Irak, Gaza, en Noord Korea. Hij publiceerde in tijdschriften als Newsweek, The New Yorker en National Geographic.

Veiling

Voor de veiling in AINSI in Maastricht zondag 14 november stelt hij 24 foto's in een formaat van dertig bij veertig centimeter beschikbaar. De opbrengt gaat naar de stichting Girls' Empowerment, die zich inzet voor meisjes en jonge vrouwen in voormalige oorlogsgebieden in West-Afrika. Zo biedt de stichting ze een extra duwtje in de rug bij het realiseren van toekomstdromen door educatie en trainingen te bieden.  

Silent auction

De werken uit een gelimiteerde oplage van 35 stuks worden geveild volgens Amerikaans concept: met een silent auction. Vooraf aan de échte veiling zullen de foto's een maand lang online geveild worden. De online variant sluit één uur voor de échte veiling en het hoogste online-bod geldt dan als startbod.

Foto © Teun Voeten

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie