Testfoto's: Sony A99

Testfoto's: Sony A99

Julian 2827 1
We hebben inmiddels flink wat gefotografeerd met de Sony A99 tijdens de uitgebreide persintroductie in IJsland. Benieuwd naar onze bevindingen en de resultaten? Hier schotelen we je 31 foto's voor in volledige 24-megapixelresolutie.

Onderstaande jpg-bestanden komen rechtstreeks uit de camera. We hebben het neutrale kleurprofiel gebruikt met de contrast- en scherpte-instellingen teruggedraaid tot -3. Je kunt ze in groot formaat bekijken of downloaden in originele resolutie via de optie in het menu.

Het was eigenlijk de bedoeling dat deze slideshow vol met spectaculaire walvisfoto's zou staan, maar de zeezoogdieren lieten zich niet zien tijdens de boottocht die Sony voor de pers organiseerde. Uiteraard heeft dat er ons niet van weerhouden de nodige foto's te maken.

De foto's zijn geschoten met iso-waarden tussen 100 en 400, gezien de omstandigheden dat ruim toelieten. Eerder gaven we je al een indruk van de ruisprestaties van de Sony A99, maar praktijkfoto's geschoten op hoge iso-waarden staan ook nog in de planning.

Sony RX1

Over de RX1 wordt nog behoorlijk geheimzinnig gedaan. Aanvankelijk was de supercompacte fullframe-camera alleen achter glas te zien. Uiteindelijk kregen een aantal journalisten - waaronder wij - de mogelijkheid om kort 'hands-on' te gaan met het toestel.

Helaas mocht de camera nog niet aangezet worden, de firmware verkeert waarschijnlijk nog in een vroeg stadium. Uiteraard hebben we wel één en ander op video gezet, de resultaten daarvan moeten we echter nog verwerken en zullen later volgen.

Hands-on met de RX1
Hands-On met de Sony RX1

afbeelding van Siebe Warmoeskerken

Niet echt een directe wauw. Ik wacht even af tot het moment dat de 50mm 1.4 ZA geintroduceerd is.