Testfoto's: Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 Macro OS HSM 'C'

Testfoto's: Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 Macro OS HSM 'C'

jesse kraal 7014 9
Gevorderde fotografen willen hun neus nog wel eens ophalen voor een superzoom, maar is dat eigenlijk wel terecht? We reisden af naar Antwerpen en namen Sigma's nieuwe 18-200mm f/3.5-6.3 uit de Contemporary-lijn mee. Bekijk hier onze testfoto's in volledige resolutie.

Sigma heeft de laatste tijd hard gewerkt aan nieuwe objectieven en niet zonder resultaat. Eerder waren we al razend enthousiast over onder andere de Sigma 35mm f/1.4 DC HSM 'Art', de 18-35mm f/1.8 DC HSM 'Art' en ook de 24-105 f/4 DC OS HSM 'Art' is een succes. Dat maakte ons benieuwd naar hoe de 18-200mm uit de Contemporary-lijn het zou doen.

Sigma 18-200mm C

Sterk punt is natuurlijk het zeer veelzijdige bereik, handig als je bijvoorbeeld een weekendje op stap gaat. Zo namen wij de superzoom mee naar Antwerpen, in combinatie met de Canon EOS 70D. We kunnen vast verklappen dat we positief verrast zijn over de resultaten. Eerst zien dan geloven? Bekijk ze hieronder zelf.

Alle foto's zijn geschoten met een Canon EOS 70D en zijn, indien niet anders vermeld, door Lightroom met de standaard verscherping maar zondere verdere bewerking omgezet naar jpg's in maximale kwaliteit. Ter illustratie zijn van enkele foto's ook bewerkingen bijgevoegd, deze kun je in de gallery hieronder bekijken. Je kunt zowel de orignele bestanden als de bewerkte foto's via 'options' beeldvullend bekijken of downloaden in de originele resolutie.

Een uitgebreide review van de Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 DC Macro OS HSM 'Contemporary' lees je begin mei in DIGIFOTO Pro 1.2014.

Foto's © Jesse Kraal

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Peter dane

Ik zie een foto op 245 mm geschoten. Hoe kan dit bij een 18 tot 200 mm lens?

afbeelding van jesse kraal

Dat was een klein foutje, is inmiddels aangepast. Dankjewel!

afbeelding van peter w

ha, hoe kun je nu aan mooie foto's een lens beoordelen?
(nou vooruit, je mag dit zien als een compliment)

afbeelding van jesse kraal

Natuurlijk maken we ook 'saaie' foto's onder gecontroleerde omstandigheden, maar we vinden de praktijk minstens net zo belangrijk. We kunnen urenlang praten over pixels, maar uiteindelijk is het ook belangrijk dat je in de praktijk mooie foto's met een objectief kunt maken.

afbeelding van Axel Vercauteren

De foto's van dpreview met dezelfde lens maar met de EOS 700D zijn veel helderder, enig idee waar dat aan kan liggen?

afbeelding van Julian

De foto's op dpreview.com zijn aangepaste raw-bestanden (exposure and white balance adjusted 'to taste) - dit zijn rechtstreekse raw-omzettingen zonder aanpassingen. De helderheid is verder een kwestie van belichting, wij fotograferen liever iets te donker dan te licht - dat is makkelijker aan te passen achteraf.

afbeelding van Anoniem

Helaas heb ik nummer 1.2014 in de kiosk gemist.
Kan iemand mij het testoordeel van de uitgebreide review vertellen?

afbeelding van Julian

Je kunt de editie nabestellen via deze link.

afbeelding van Anoniem

Bedankt voor de link.

Is er ook een digitale versie via een tijdschriftenapp te downloaden?