Testfoto's: Nokia 808 PureView

Testfoto's: Nokia 808 PureView

Julian 2217 0
De Nokia 808 PureView smartphone is een opvallende verschijning. Onder de kap schuilt een 1/1.2-inchsensor met maar liefst 41 megapixels. We proberen uit wat dat oplevert, hier schotelen we je een flinke serie testfoto's voor in volledige resolutie.

Nokia wil met het enorme aantal pixels in haar PureView-camera er vooral voor zorgen dat je goede resultaten krijgt op 8- en 5-megapixelresolutie, door het combineren van pixels. Je kunt echter ook in de volledige resolutie schieten, zolang je voor een lage iso-waarde kiest levert dat prima resultaten op.

Testfoto's

Deze testfoto's zijn vrijwel allemaal geschoten op iso 50 of 64. We hebben het contrast en de scherpte op de laagste waarden gezet (-5). Dat levert fletse foto's op, maar dat geeft je wel de meeste bewerkingsruimte. In de slideshow hebben we de originele testfoto's achter de door ons in Lightroom bewerkte versies geplaatst. Helemaal achteraan de slideshow vind je een serie foto's gemaakt op iso 100 tot en met 1600 in volledige resolutie.  Je kunt de foto's in volledige resolutie downloaden via de optie in het menu.


Foto's © Julian Huijbregts

Nokia 808 PureView review

Morgen lees je onze uitgebreide review over de bijzondere smartphone van Nokia. Daarin gaan we dieper in op de PureView-functie, de resultaten bij gebruik van de 8- en 5-megapixelmodus en de filmfunctie.