Testfoto's: Nikon D810

Testfoto's: Nikon D810

Julian 3887 1
Binnenkort lees je in DIGIFOTO Pro 3.2014 onze uitgebreide review van de Nikon D810. Ben je benieuwd hoe de foto's die de camera maakt eruitzien in volle 36-megapixel glorie? We hebben een flinke set testfoto’s voor je klaargezet, te downloaden in volledige resolutie.

De 36,3-megapixelsensor in de Nikon D810 scoort net ietsje beter dan de chip in zijn voorgangers, die over een fullframe-sensor met dezelfde resolutie beschikken. Dat is onder andere te zien in de resultaten van DxO Mark.

Nikon D810

Nikon D810 testfoto’s

Cijfers zijn interessant, maar het oog wil ook wat, dus gingen we op pad met de Nikon D810. Om het maximale uit de hogeresolutiesensor van de Nikon D810 te halen, zul je hoogwaardig glaswerk moeten gebruiken. We hebben de D810 getest in combinatie met de AF-S Nikkor 85mm f/1.8, een objectief dat bij diafragma's rond f/4 en f/5.6 haarscherpe beelden oplevert en ook daadwerkelijk de vele pixels van de sensor van beeldinformatie kan voorzien.

De testfoto's in onderstaande slideshow zijn in groot formaat te bekijken en te donwloaden in originele 36,3-megapixelresolutie via de opties in het menu. De foto’s zijn geschoten in raw en met Adobe Camera Raw omgezet naar jpg, met standaardinstellingen (verscherping 25).

Nikon D810 review

Naast een iets verbeterde sensor heeft de Nikon D810 veel meer nieuws te bieden. Hoewel op het eerst oog de verschillen met de D800 klein lijken, zijn er veel aanpassingen gemaakt. Een compleet overzicht is te zien in deze pdf. Wat de vernieuwingen in de praktijk betekenen lees je in DIGIFOTO Pro 3.2014 in onze uitgebreide review. Deze editie verschijnt eind september.

afbeelding van peter w

wat een mooie lens hè...