Testfoto's: Fujifilm X-E2 en XF 23mm f/1.4 R

Testfoto's: Fujifilm X-E2 en XF 23mm f/1.4 R

jesse kraal 3821 0
Pas twee jaar is Fujifilm actief in de markt voor compacte systeemcamera's. Ze gaan hun eigen weg met bijzondere sensoren, klassieke vormgeving en hoogwaardig glaswerk. Recente voorbeelden van die ingrediënten zijn de Fujifilm X-E2 en de XF 23mm f/1.4 R, waarvan we je een serie testfoto's presenteren.

We moeten iets bekenen, behalve op fotografie zijn we ook dol op bier. Goed bier, dus namen we de Fujifilm X-E2 afgelopen weekend mee naar de Hertog Jan-brouwerij in Arcen, Limburg. Op het gebied van glas beperkten we ons tot de XF 23mm f/1.4 R, op de nodige pijpjes na natuurlijk.

Alle onderstaande foto's zijn met Adobe DNG-converter omgezet en zonder verdere bewerking in Lightroom geëxporteerd. Alleen de verscherping staat op de standaardwaarde van 25. Via 'options' kun je de foto's in volledig scherm bekijken of ze downloaden naar je eigen computer.

Foto's: Jesse Kraal

Ruisprestaties

Terug op kantoor was het weer tijd voor meer serieuze zaken, iso-trapjes bijvoorbeeld. Onderstaande foto's zijn op dezelfde manier bewerkt als de foto's hierboven. Uitzondering zijn de foto's op 12.800 en 25.600 iso, deze kun je alleen maken in de jpg-stand gezien de maximaal instelbare iso-waarde in raw op 6400 ligt.

Fujifilm X-E2 review

Binnenkort lees je onze volledige review van de Fujifilm X-E2, ook de XF 23mm f/1.4 R zullen we uitgebreid onder de loep nemen.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse