TEST: Sony Cyber-shot W50

Redactie 492 0
De weken voor de zomervakantie is traditiegetrouw het moment om nog net even een nieuw cameraatje te 'scoren'. WINMAG zoekt met je mee en zocht in het brede aanbod naar aantrekkelijke nieuwe

Wie valt voor mooie jasjes, kan gelokt worden door de Sony Cyber-shot DSC-W50. Met een even saaie 6-megapixelchip als de Canon Ixus 60 en een al niet spannender zoombereik van 38 tot 114 millimeter; wel van toplenzenmaker Carl Zeiss. Focussen gaat snel, het in- en uitzoomen wat langzamer. Het meest opvallend is echter de beeldbelichtingswaarde, die behalve automatisch zelfs op iso 800 en 1000 kan worden ingesteld. Een hoge iso-waarde biedt uitgelezen kansen voor fotograferen zonder lelijke flitser. Dat weten ook de Japanners van Sony, en dus kreeg de Sony Cybershot DSC-W50 een maximale waarde van 1000 iso mee. Een dergelijke iso-waarde komen we normaal alleen tegen op camera's met een gepeperd prijskaartje. Hoge iso-waarden hebben als nadeel dat de foto snel ruis vertoont. In het geval van de DSC-W50 valt de ruis gelukkig mee. WINMAG probeerde de camera in de schemering uit op een kermis en was onder de indruk. De beelden zijn helder, fraai van kleur en scherp.

Memory Stick DUO
Nog altijd kiest Sony voor een afwijkende geheugenkaart: in dit geval de redelijk compacte, maar moeilijker verkrijgbare Memory Stick Duo (Pro). Dit opslagmedium is in het wegschrijven van foto's en het uitlezen ervan trager dan de snellere sd-geheugenkaarten. De DSC-W50 heeft overigens ook een intern geheugen van 32 MB, dat goed genoeg is voor zo'n tien tot twaalf foto's in de beste kwaliteit/hoogste resolutie. De bediening vereist even wat concentratie, mede door het instelwieltje, dat ondanks de kleine afmeting vol staat met symbooltjes. Het 2,5 inch grote lcd-scherm is goed afleesbaar.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie