Test: Sony Cyber-shot DSC-H5

Redactie 642 0
Men neme een megatelezoom, verpak dat in een lichtgewichtbehuizing, stabiliseer het beeld, zorg voor ruime resolutie en een eenvoudige bediening. Het resultaat: de Sony Cyber-shot DSC-H5. Een prettige camera voor wie een 'spiegelreflex' nog net een brug te ver is, of niet aantrekkelijk.

WINMAG bracht het Sony-kanon in stelling tegen de Canon PowerShot S3 IS, in editie WM3/2006 gewaardeerd met 4,5 sterren en het predikaat Beste Product. Maakt Sony wel kans op de Editors' Choice in deze WINMAG? Jazeker, vanaf het begin is het een verbeten strijd.

OORDEEL

+ enorm zoombereik
+ hoge fotoresolutie
+ gebruiksvriendelijk
+ tot iso 1000
- werkt alleen met trage Memory Stick (Pro) DUO

“Hoewel de Canon onze Editors’ Choice blijft, is de Sony een kwaliteitstoestel dat voor veel gebruikers een enorme waarde zal hebben.”


Uitgebreide specificaties >>>

 Zeker daar Sony ook de Cyber-shot DSC-H2 kan laten opdraven: een bijna even krachtig toestel als de H5.

Optische zoom
Alledrie de toestellen hebben 12 keer optische zoom, vergelijkbaar met 36 tot 432 millimeter. De Sony H2 en Canon S3 maken foto's in maximaal zes megapixels, de Sony H5 in zeven miljoen beeldpunten. De beeldschermen van de Sony H2 en Canon S3 zijn twee inch, die van de Sony H5 drie inch. De Sony-monitoren zitten echter vast op de camera, terwijl die van de Canon heel gebruiksvriendelijk kan uitklappen en draaien.
De Sony's hebben een hogere iso-keuze tot 1000 (Canon tot 800 IS). De Sony's kunnen langer licht verwerken voor het maken van een foto – maximaal  30 seconden tegen 15 seconden op de Canon, maar bij Canon stopt het sluitertijdbereik pas bij een 3200ste van een seconde en niet bij een 2000ste. Kortom, de specificaties ontlopen elkaar nauwelijks.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie