Test Radar.net, mobiel fotoblog

Redactie 574 0
Mobiele telefoons hebben sinds een jaar of vijf een camera. De meeste bellers

Dat kan beter. Een clubje uitvinders verenigd in de website Radar.net bedacht een even simpel als briljant concept: een mobiele fotoblog op internet. Je mailt er foto's rechtstreeks naartoe vanaf je telefoon. Andere telefoongebruikers kunnen de blog bezoeken met hun mobiel, als je hen uitnodigt. Zo ontstaan vanzelf vriendengroepjes die live op hun telefoon elkaars nieuwste foto's direct kunnen zien. Een geweldige vakantiegadget, natuurlijk, als Jan, Thea en Herman hun avonturen in respectievelijk Spanje, Frankrijk en Duitsland 'live' op de voet kunnen volgen.

Hoe werkt het?
Hoe werkt het precies? Surf naar Radar.net en registreer je (gratis). Bij je inschrijving krijg je een webruimte (de fotoblog) en een e-mailaccount. Je kunt er foto's (maar ook korte video's) met een kort tekstje naartoe mailen. Vanaf je telefoon of vanaf de pc. Direct verschijnen ze in je (gedeelde) blog, die je met de telefoon maar ook met de pc kunt bezoeken.

Vereisten
Je hebt wel een mobiel nodig met internet (gprs bijvoorbeeld) en er moet een e-mailfunctie op zitten. Let er wel op dat de kosten voor mobiel internet in het buitenland schrikbarend hoog kunnen zijn als je over je MB-limiet heenzit. Vorig jaar kreeg ik kort na mijn vakantie in Zuid-Frankrijk een rekening van Orange voor 850 euro aan 'internetkosten' voor een uur per dag nu.nl-en en ouders.nl-en. Oeps.
Ook goed om te weten: Radar.net verkeert nog in proeffase, dus kijk niet gek op als de website op bepaalde momenten even uit lucht is.

Hyves
Radar.net is overigens niet de enige dienst voor mobiele fotoblogs. Profielensite Hyves kent ook de mogelijkheid foto's te delen, in de mobiele versie van Hyves. Ook Hyves geeft je een uniek e-mailadres om de foto's naartoe te mailen, waarna ze voor je vrienden te zien zijn. Maar de Hyves-fotoblog kent geen mogelijkheid teksten mee te sturen als bijschrift. Dus wat je precies ziet…?

Info/inschrijven: www.radar.net

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie