Test: Philips Digital Photo Display

Redactie 1164 0
Digitale foto's kun je op verschillende manieren bekijken. Je kunt ze afdrukken op papier, op de tv projecteren, of plaatsen in een webalbum op internet. Een nieuwe manier van kijken introduceert Philips met de Digital Photo Display.

Philips ontdekte dat dan meer dan tachtig procent van de pc-bezitters met een digitale camera zijn digitale foto's op de pc bewaart, maar nauwelijks de tijd neemt om ze eens rustig te bekijken of met familie en vrienden te delen. Ook wordt slechts twintig procent van de foto's afgedrukt op papier. Volgens Philips komt dat omdat consumenten geen zin hebben in 'gedoe'.

Geheugenkaart
De Philips Digital Photo Display is een elektronisch fotolijstje waarin de digitale foto's 'vanzelf' worden afgebeeld. Je steekt het geheugenkaartje (SD/MMC/Memory Stick/Compact Flash) uit je camera in het fraai vormgegeven schermpje en de beelden verschijnen achterelkaar (slide show) of op afroep (browse mode). In de eerste stand gaat alles lekker automatisch en kun je hem op je dressoirkast plaatsen. In de tweede werkstand kun je hem in handen nemen op de bank en door de beelden bladeren via drukknoppen aan de achterzijde van het display. Dankzij een interne accu kan het scherm ruim drie kwartier zonder netvoeding functioneren.

Beeldkwaliteit
De beeldkwaliteit is uitstekend; de foto's worden helder en met een redelijk kleurbereik weergegeven. De resolutie is aan de krappe kant, met 720 x 480 pixels, maar op het kleine lcd-beeldscherm (effectief 13,7 x 9,1 cm) zie je geen kartels. Toch zul je af en toe details missen. Wie wel eens digitale foto's op een gewone tv heeft bekeken (enigszins vergelijkbare resolutie), weet wat ik bedoel.
Het inzoomen op een beelddetail kan helaas niet.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie