Test: Panasonic Lumix DMC-L1

Redactie 562 0
Er was geen ontkomen aan: de Panasonic Lumix DMC-L1 op Europa's grootste fotovakbeurs Photokina in Keulen, afgelopen september. Na enige maanden kregen we het toestel eindelijk in handen. De Panasonic Lumix DMC-L1

Een racewagen en spetterende fotomodellen in de Panasonic-stand werden dankbaar met een batterij L1's gefotografeerd door iedereen die daarvoor een uurtje zijn paspoort wilde inleveren.

OORDEEL

+ veelzijdig/geavanceerd
+ anti-stofmaatregelen
+ 'live view'
- beschikbaarheid objectieven
- hoge aanschafprijs

"De Panasonic Lumix DMC-L1 is een kostbaar, maar smakelijk hapje."


Uitgebreide specificaties >>>Supersonic wave filter
De 7,4-megapixelcamera heeft de afmetingen van een gemiddeld gebakje en lijkt een beetje op een ander smakelijk hapje: de Olympus E-330. De camera's hebben dezelfde beeldsensor en weren stof met een supersonic wave filter.
De gelijkenis is niet zo vreemd, aangezien de fabrikanten samenwerken in het zogenoemde Four Thirds-verband, waarmee een serie bedrijven een eigen standaard in camera-accessoires willen bepalen en zo de concurrentie met vooral Canon en Nikon aangaan.

Beelden geschoten met de L1 zijn glashelder en opvallend vrij van ruis. De bediening bevalt goed, al moet worden gezegd dat door de eigenzinnige vormgeving de camera in het begin wat onwennig in de hand voelt.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie