Test: Panasonic Lumix DMC-FZ50

Redactie 930 0
Een stoere camera hoeft helemaal geen digitale spiegelreflex (DSLR) te zijn, bewijst Panasonic met zijn Lumix DMC-FZ50: een toestel met vaste lens en specificaties om je vingers bij af te likken.
Om bij de lens te beginnen: de Leica DC Vario-Elmarit zoomt maximaal 12 keer optisch in: met een vergelijkbaar bereik van 35 tot 420 millimeter op een enkele lens steek je in zoomfactor de DSLR-jongens naar de kroon. Natuurlijk ontbreekt een zogenoemde Optical Image Stabilizer (OIS) niet.
OORDEEL

+ extreem zoomvermogen
+ fijne bediening
+ beeldstabilisator
-  wazigheid door ruisonderdrukking
-  snelle continumodus

"De Panasonic Lumix DMC-FZ50 is een prettig te bedienen, stoere camera met heerlijke megazoom."


Uitgebreide specificaties >>>

Zo blijven je foto's gemakkelijker scherp, zelfs als je een beetje beweegt en je objecten van heel ver, heel dichtbij hebt gehaald. Je vangt die objecten met een 10,1-megapixel-CCD-beeldsensor, met het prima elektronische oculair én het 180 graden uitklapbare LCD van 2 inch aan de achterzijde als zoekers.

Videofilmpjes
Het leuke aan niet-DSLR's is de optie op videofilmpjes te schieten. De FZ50 kan dat heel goed en ten opzichte van zijn voorganger ook in breedbeeld (16:9) van 848 x 480 pixels. Voor je foto's kun je overigens ook over breedbeeldverhoudingen beschikken, naast 3:2 en 4:3. Je schiet in maximaal twee beelden per seconde in raw of jpeg, in een iso-waarde van 80 tot 1600.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie