Test: online fotoprintservices

Redactie 986 0
Je schiet er in de zomermaanden vast lustig op los met je digicam. De foto's op een eigen fotoprinter afdrukken, zal aardig in de papieren lopen. Door de vakantiebeelden te uploaden naar een afdrukcentrale, kun je gemakkelijk een eurotientje besparen. WINMAG test de afdrukkwaliteit.

De consument is massaal overstag gegaan voor digitale fotografie. Terwijl de beeldkwaliteit in principe niet beter is dan de oude analoge standaard. Het is vooral gemak dat consumenten tot digitaal kieken verleidt: direct je geschoten foto kunnen bekijken, de bloopers weggooien, geen gehannes meer met fotorolletjes, foto's over het internet verzenden naar vrienden en familie. Dát zijn de sterke punten van digitale fotografie.
Deze 'gemakstrend' kun je doortrekken door naar het afdrukken van digitale foto's. Steeds meer mensen schaffen een eigen fotoprinter aan, voor direct-klaar-afdrukjes. In recente testen van WINMAG blijken de fotoprinters van onder meer Canon en Epson een 'fotogelijke' kwaliteit te leveren.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie