TEST: Nikon Coolpix P4

Redactie 587 0
De weken voor de zomervakantie is traditiegetrouw het moment om nog net even een nieuw cameraatje te 'scoren'. WINMAG zoekt met je mee en zocht in het brede aanbod naar aantrekkelijke nieuwe

De Nikon Coolpix P4 maakt korte metten met trillende handen en andere ongemakken die scherpe foto’s tot een onhaalbaarheid maken. Deze camera heeft namelijk 8,1 megapixel én Vibration Reduction (VR) aan boord.
Tot uitmuntende prestaties leidt het niet. De foto’s zijn wel voldoende scherp en de contrasten verdienen eveneens een voldoende. Last van vignettering heeft de P4 niet, in tegenstelling tot kleine broer S5. Nikon heeft de P4 voorzien van een 26 - 126mm-objectief, dat redelijk snel scherpstelt. Het 1,8 inch lcd-scherm laat aan afleesbaarheid weinig te wensen over. De menu-indeling wijkt af van het gangbare; bij het indrukken van de menuknop verschijnen maar liefst 19 symbolen, die toegang geven tot de instellingen. Het had wat overzichtelijker gemogen. De Coolpix P4 heeft de VR nodig om zich van de concurrentie te onderscheiden. Voor de rest is het eigenlijk maar een saaie camera die nergens in uitblinkt, maar ook nergens ondermaats presteert. Minpun wel voor de uitvoering. De combinatie van het gebruikte plastic en de chroomkleur maakt dat de camera er goedkoop uit ziet. Degelijkheid straalt het geheel evenmin uit.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie