TEST: Nikon Coolpix P3

Redactie 561 0
De weken voor de zomervakantie is traditiegetrouw het moment om nog net even een nieuw cameraatje te 'scoren'. WINMAG zoekt met je mee en zocht in het brede aanbod naar aantrekkelijke nieuwe
De Nikon Coolpix P3 maakt korte metten met trillende handen en andere ongemakken die scherpe foto’s tot een onhaalbaarheid maken. Deze camera heeft namelijk 8,1 megapixel én Vibration Reduction (VR) aan boord. Tot uitmuntende prestaties leidt het niet.
De foto’s zijn wél voldoende scherp en de contrasten verdienen eveneens een voldoende. Nikon heeft de P3 voorzien van een 26 - 126mm-objectief, dat redelijk snel scherpstelt.
Het 1,8-inchscherm laat aan afleesbaarheid weinig te wensen over. De menu-indeling wijkt af van het gangbare; bij het indrukken van de menuknop verschijnen maar liefst 19 symbolen, die toegang geven tot de instellingen. Het had wat overzichtelijker gemogen.
De Coolpix P3 heeft de VR nodig om zich van de concurrentie te onderscheiden. Voor de rest is het eigenlijk maar een saaie camera die nergens in uitblinkt, maar ook nergens ondermaats presteert.
Minpun wel voor de uitvoering. De combinatie van het gebruikte plastic en de chroomkleur maakt dat de camera er goedkoop uit ziet. Degelijkheid straalt het geheel evenmin uit.
De Coolpix P3 is gelijk aan de P4, maar heeft als extra de mogelijkheid om beelden via WiFi te versturen. Dat is een aardige extra.
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie