TEST: Konica Minolta dImage X60

Redactie 502 0
Een echte gadget. Dat is de Konica Minolta dImage X60. De feestwaarde van dit toestel is nog hoger dan van de Pentax Optio S5z.

 Bij de Pentax Optio S5z is het met grote mannenhanden bijna onmogelijk om de camera in een (rechter)hand te houden en dan in/uit te zoomen. Bij de Konica Minolta dImage X60 kun je beide functies nog met een hand doen en dat vergroot de gebruiksvriendelijkheid van een gadgetcamera als de X60.


De aan/uitknop is een verschuifbare voorpui die tevens dienst doet als lensbeschermer en is daarin beter dan de lensbescherming van de Optio S5z. De camera is érg snel operationeel.

Duurzaam

De bewegende delen van de lens zitten allemaal in de camera en het objectief (3x optische zoom; 38 – 114 mm) kent geen enkel onderdeel dat uitsteekt. Dat is duurzaam. Het in/uitzoomen gaat echter traag en ook de autofocus is langzaam.
Het beeldscherm is 2,5 inch, evenals bij de Optio S5z van Pentax. De symbolen en menu's op de Konica Minolta dImage X60 zijn helder en gebruiksvriendelijk.
De fotokwaliteit van de X60 is niet bijzonder. Tegenlicht en donkere situaties vindt de camera niet zo fijn. De scherpte laat soms te wensen over.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie