TEST: Kodak EasyShare V570

Redactie 539 0
De weken voor de zomervakantie is traditiegetrouw het moment om nog net even een nieuw cameraatje te 'scoren'. WINMAG zoekt met je mee en zocht in het brede aanbod naar aantrekkelijke nieuwe
Niet zelden staren fotografen zich blind op veel zoombereik. Telelenzen, en dan zo groot mogelijk. De Kodak EasyShare V570 biedt het tegenovergestelde in de vorm van een 23mm groothoek. Het maakt deze vijf megapixel Kodak tot een leuk en vooral veelzijdig cameraatje.
Bij het aanzetten blijkt al gelijk dat de V570 over twee ingebouwde objectieven beschikt; de groothoeklens en een ‘standaard’ 39-117-millimeterlens. Geniepig is wel dat het gat tussen 23 en 39 millimeter wordt overbrugd met digitaal inzoomen op de groothoeklens. Dat zegt Kodak er niet hard op bij.
Het neemt niet weg dat de V570 zeer mooie foto’s maakt, waarbij vooral de correcte belichting – ook bij tegenlicht! - opvalt. De kleuren zijn dik aangezet, wat leidt tot felle contrasten. In het gebruik vallen met name de 21 verschillende opnamestanden op. Meest in het oog springend is de stand voor ‘tekst-opname’, speciaal bedoeld voor het fotograferen van documenten. James Bond zou er een leuke gadget aan hebben.
Voor de spion heeft de V570 in ieder geval een klein en redelijk handzaam formaat. De bediening is helder, zodat de handleiding in de doos kan blijven. Dat geldt niet voor de camera. Een groothoeklens schept nieuwe mogelijkheden en zorgt voor een stukje creatieve vrijheid. Het is te hopen dat meer producenten het voorbeeld van Kodak volgen.
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie