Test 'imagetank' Grab'N'Go Photobox

Redactie 1722 0
Schiet je op vakantie meer foto's dan je kwijt kunt op het kaartgeheugen in je camera? Neem een mobiele harde schijf met kaartlezer mee in je rugzak, een 'imagetank' in het jargon. Fotograaf Peter Gooijer

De Grab'N'Go Photobox van Conceptronic is een kleine, stevige, mobiele harde schijf, met 40 of 80 GigaByte capaciteit en een interne oplaadbare accu voor als je geen stopcontact in de buurt hebt. Ik nam een exemplaar met 80 GB mee op mijn jaarlijkse trektocht door een berggebied (uiteraard zonder netstroomaansluiting in de tent).

Licht en compact

Ondersteund kaartgeheugen
Compact Flash 1 & 2, IBM Microdrive, Memory stick (MS), Memory Stick Pro (MS Pro), Secure Digital card (SD), Multi Media memory card (MMC) en Smart Media card (SM)
De Photobox is licht en compact; tijdens een bergtocht geen onbelangrijk detail. Het was wel even spannend: al mijn dierbare foto's opslaan op een onbekend klein zwart kastje, om daarna de CF-geheugenkaart te formatteren voor een nieuwe fotosessie. We zullen zien wat de gevolgen waren.

USB On-The-Go
Bij de Photobox komt een heldere Nederlandse handleiding, die voor mij een nieuwtje beschrijft: USB OTG, oftewel USB On-The-Go.  Dit is een uitbreiding van de USB 2-norm waarmee (rand)apparaten via de usb-kabel met elkaar kunnen communiceren zonder tussenkomst van een pc. Bij de Photobox is dan ook een usb-kabel met een 'vrouwtjesplug': deze kan aan de usb-kabel van camera, printer, etc. worden gekoppeld, mits voorzien van USB-OTG. Dat klinkt veelbelovend, maar ik heb op mijn (korte) internetzoektocht nog geen andere OTG-apparaten kunnen vinden dan een mp3-speler. Toch een interessante ontwikkeling.

Op de bovenzijde van het apparaat vind je een smal venstertje, waarachter verschillend gekleurde led's oplichten, afhankelijk van de bewerking die het apparaat uitvoert. Verder zijn er op de bovenzijde alleen een On/off-knop en een Copy-knop te vinden, maar geen display, dus. De 1600 mA Lion-accu kan zowel met de netstroomadapter als met de usb-kabel worden opgeladen, het laadstroomlampje brandt ter indicatie.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie