Test: Henzo Fotoalbum-service

Redactie 1346 0
Het nieuwste fotoalbum van Henzo is absoluut spectaculairder dan het klassieke 'inplak-boek'. Met behulp van gratis te downloaden Henzo imager-software ontwerp je een compleet album waar je je beste digi-foto's invoegt. Per internet stuur je dit ontwerp door en Henzo drukt de foto's rechtstreeks op de albumvellen, als echt drukwerk!

Als je goed kijkt, zie je inderdaad een fijn raster. Op een normale kijkafstand valt dit echter niet op. De kwaliteit is die van een glossy tijdschrift. Wel opletten als de Henzo-software je waarschuwt dat je een slechte kwaliteit foto's invoegt. Je kunt deze tip negeren, maar in ons afgedrukte album zagen zij er inderdaad matig uit.

Persoonlijke cover
Bijzonder aan de groot formaat albums van Henzo is dat je op de voor- en achterkant van het album (de cover) ook een eigen foto en titel kunt laten drukken. In onze ontwerpsoftware kon de titel nog dwars door de coverfoto, maar Henzo heeft dit inmiddels aangepast. De titel staat nu verticaal naast de coverfoto. Verder gaat het ontwerpen op de pc wel honderd procent 'What You See Is What You Get'. Met ruime mogelijkheden om beelden groot of klein te

OORDEEL
+ persoonlijke cover
+ goede gratis ontwerpsoftware
+ veel ontwerpsjablonen
+ flexibel in te delen programma's
+ automatische vulstand

"Met vijftig euro aan de prijs, maar dan krijg je ook wat."
plaatsen, om foto's deels elkaar te laten overlappen, met gekleurde achtergronden op de pagina's, et cetera. Je bent bij het ontwerpen makkelijk een uur of twee zoet. In onze workshop even verderop helpen we je op weg.

In de kast
Vijftig euro is een heel bedrag (of veertig euro voor het formaat 25 x 25 cm). Maar er passen in totaal makkelijk 160 foto's in het boek, waarschijnlijk wel meer. Per foto ben je dus maximaal zo'n 30 cent kwijt. Dat is het dubbele van 'los' afgedrukte foto's, maar besef dat je de fotocollectie dan wel in één keer netjes in de kast kunt zetten; ze zitten al in een echt Henzo-album. Dan valt je trouwens een leuk detail op: zelfs de rug is bedrukt met je albumtitel.


Lees ook: How-to: je eigen Henzo Fotoalbum maken

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie