Test: Fujifilm FinePix S9600

Redactie 690 0
Liefhebbers van een vaste lens komen redelijk goed weg met de Fujifilm FinePix S9600. Dit zoomkanon met 9-megapixelsensor laat veel concurrenten achter zich, zoals de eerder geteste Panasonic Lumix DMC-FZ50.
Foto's van de Panasonic vertoonden behoorlijke verzachting van het beeld, dat vermoedelijk te wijten is aan de automatische, niet uit te schakelen ruisreductie in de FZ50. De Fujifilm S9600 is minder resoluut met kleurstoring en dat zie je terug in het
OORDEEL

+: prima details-per-pixels
+: uitklapbaar lcd
+: goede macrozoom (28 mm)
-: bewegingsonscherpte in donkere situaties
-: te veel graven in menu's om instellingen te veranderen

"Prima fotokwaliteit, behalve in het donker. Vooral in bouw-, stad- en landschapsfotografie handige macrozoom."


Uitgebreide specificaties >>>

resultaat.

De Details
De details per pixels zijn bij de Fujifilm S9600 duidelijk beter dan bij de Panasonic FZ50, maar de Fujifilm delft het onderspit tegen in deze WINMAG geteste spiegelreflexcamera's. Zet je de S9600 af tegen zijn eigen klasse, dan moeten ook de eerder in WINMAG geteste Sony Cyber-shot DSC-H5 (vlekkerig bij 200 procent digitale zoom) en de Canon PowerShot S3 IS (te kartelig bij 200 procent digitale zoom) hun meerdere erkennen in fotokwaliteit van de Fujifilm S9600.

Neem je het toestel mee naar binnen, dan stelt de Fujifilm echter sneller teleur. Scherpe foto's zonder flitsergebruik zijn best lastig te maken, zelfs met hogere iso-waarden en voldoende licht. Het probleem wordt erger bij het gebruik van de telezoom die tot 300 millimeter bereik heeft. Ook buiten worden objecten in situaties met minder licht, zoals mensen in een steeg, te snel onscherp. Met de Canon PowerShot S3 IS had de redactie daar veel minder moeite mee. De kleurbalans is in orde, al zijn groen en rood net een fractie dikker in tint dan eigenlijk hoort.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie