Test: Fujifilm FinePix S6500fd

Redactie 758 0
Camera's hebben soms eigenaardige trekjes. De Fujifilm FinePix S6500fd is er daar een van: het toestel staart je recht in het gezicht, dankzij zogenoemde Face Detection (fd)-technologie.
"Hé Jean", zou de camera kunnen zeggen als hij kon praten, maar zover gaat Fujifilm (nog) niet. Uit onze test blijkt dat de camera goed scherpstelt op gezichten en dat de kleuren en contrasten dan doorgaans goed zijn.
OORDEEL

+ overzichtelijke bediening
+ flink zoomvermogen
+ gezichtherkenning
+ groot iso-waardebereik
- trage scherpstelling

"De Fujifilm FinePix S6500fp is een leuke, innovatieve camera die gezichten goed herkent."


Uitgebreide specificaties >>>Gezichtsdetectie
De fabrikant speelt in op wat veel fotografen het meest stoort: goede foto's maken van vrienden of familie zonder ze te laten poseren. Het is voor het eerst dat gezichtsdetectie hardwarematig is ingebouwd op een beeldsensor. Daarvoor was het alleen mogelijk met een relatief traag softwaretrucje.
De nieuwe 6-megapixel Super CCD-sensor vangt beelden desgewenst in een lichtgevoeligheid van tussen de 100 en 3200 iso, al loopt de ruis wel een beetje op in hogere iso-waarden. Je kunt echter wel lekker lang zonder flitser blijven schieten.Wil je toch extra belichten, maar weet je niet zeker of het effect heeft? De S6500fd heeft de instelling Natural Light & Flash. Daarmee schiet je snel achter elkaar twee opnamen: een met en een zonder flitser. Kun je achteraf zelf de keuze maken.

De opvallend lichte body van de S6500fd heeft verder een 10,7 keer optische zoom meegekregen, ofwel een respectabel bereik van 28 tot 300 millimeter. Via het 2,5-inch heldere lcd kun je gemakkelijk bij veertien scènemodi of andere instellingen. De klassieke Fujifilm f-knop ontbreekt niet. Daarmee kom je snel bij de belangrijkste functies als iso-waarde en fotokwaliteit (jpeg of raw).

De hardwarematige gezichtherkenning is zonder twijfel een leuke innovatie van de Fujifilm FinePix S6500fp, maar neem je binnenfoto's met extreme zoom of niet van gezichten, dan levert dat regelmatig onscherpe foto's op.

Prijs:
vanaf € 335,-- (excl. btw)
Resolutie:
6 megapixel
Optische zoom:
28 - 300 mm (10,7x optisch)
Info:
www.fujifilm.nl
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie