TEST: Fujifilm Finepix A345 en A350

Redactie 499 0
De Fujifilm FinePix A345 (4 megapixels) en A350 (5 megapixels) zijn kleine, dikke, vierkante fotoblokjes die gemaakt lijken om overal mee naar toe te nemen.

Het lcd-scherm oogt ondanks zijn 1,7 inch (ruim 4 centimeter doorsnee) klein, dankzij de veel loze ruimte op de achterzijde van het toestel. Het beeldscherm is echter wel helder, maar bij fel zonlicht neemt die helderheid snel af, zoals bij zoveel camera's. De menu's zijn gebruiksvriendelijk.

Grotere lcd's zijn de trend, maar kosten vaak ook meer stroom. De A345 en A350 lopen op twee AA-type batterijen. Die kun je bijna overal voor een prikkie kopen, maar duurdere oplaadbare NiMH geven de langste operationele tijd. Wil je echt stroom besparen dan gebruik je niet het lcd, maar het kijkvenster (oculaire zoeker).

Blauw

Opvallend voor een eenvoudige camera: de 3x optische zoomlens (35 tot 105 mm) is behoorlijk stil, maar scherpstellen kost de nodige seconden, evenals het daadwerkelijk schieten van de foto. De camera gek is gek op blauw, dankzij een slecht afgestelde automatische witbalans.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie