TEST: compactcamera's voor op reis

Redactie 645 0
De weken voor de zomervakantie is traditiegetrouw het moment om nog net even een nieuw cameraatje te 'scoren'. WINMAG zoekt met je mee en zocht in het brede aanbod naar aantrekkelijke nieuwe

Cameraspec's
Uitgebreide specificaties van de hier geteste camera's vind je terug op winmag.nl/digifoto
De weken voor de zomervakantie is traditiegetrouw het moment om nog net even een nieuw cameraatje te 'scoren'. WINMAG zoekt met je mee en zocht in het brede aanbod naar aantrekkelijke nieuwe en oudere toestellen. Om 'vers' te kopen als een eerste digitale camera, of natuurlijk als prima vervanger voor die anderhalf tot drie jaar geleden aangeschafte beeldenvanger.

Zomerhits
Een van de heetste zomerhits zal ongetwijfeld de Canon Digital Ixus 60 zijn: een aantrekkelijk, handig klein cameraatje met een normaal zoombereik van (vergelijkbaar) 35 tot 105 millimeter en onder de behuizing een zes megapixelsensor.
De specificaties van de Ixus 60 zijn niet schokkend. Het heeft ruwweg dezelfde specificaties als een hele hoop compactcamera's van andere merken. Het verschil is eigenlijk heel simpel: deze Canon maakt betere foto's en is gebruiksvriendelijker in vergelijking met het gros van die andere toestellen.
De beelden zijn scherp en rijk aan contrast en kleur. De belichting scoort bovendien een dikke voldoende. Het kost ook weinig tijd en moeite om goede foto's te maken. De autofocus is snel en effectief en eenmaal gemaakte opnames zijn in een oogwenk weggeschreven op de sd-geheugenkaart.
Via de FUNC-knop zijn de instellingen voor witbalans en belichtingscompensatie goed bereikbaar. Het veranderen van de iso-waarde (voor beste beeldlichtgevoeligheid) en macro-modus (om objecten tot drie centimeter dichtbij haarscherp te fotograferen) is zelfs nog eenvoudiger. Een enkele druk op een knopje is genoeg.
Op het eerste gezicht is de Digital Ixus 60 dus een camera zoals er zoveel zijn. Op het tweede gezicht toont deze Canon zich een smaakmaker, in een mooi jasje bovendien.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie