Test: Canon EOS 400D

Redactie 699 0
De knappe koppen van Canon zijn gelukkig niet doof geweest voor de veelgehoorde klacht van stofprobleem in digitale spiegelreflexcamera's. De producent toont in de EOS 400D haar oplossing. Een camera die het stofprobleem letterlijk van zich afschudt.
Olympus was weliswaar de eerste die de beeldsensor van zijn camera's stofvrij wist te houden, maar Canon haalt nu hetzelfde trucje uit: ultrasone vibraties dienen de doorontwikkelde CMOS van 10,1 megapixel vlekkeloos te houden. De vibraties hoor je na het aanzetten van de camera als je je oor tegen het toestel drukt, als een soort Geigerteller.
OORDEEL

+ anti-stofsysteem voor beeldsensor
+ grote resolutie
+ groot buffergeheugen
- klein formaat van body
- verdwenen tweede lcd-scherm/verkleinde knoppen

"De Canon EOS 400D is een zegevierend fotografeerbeest in de betaalbare range."


Uitgebreide specificaties >>>De Opvolger
De EOS 400D (ook bekend als Rebel Xti) is de opvolger van EOS 350D. Van die laatste zijn er in Nederland meer dan 50.000 verkocht. De nieuwe camera heeft veel eigenschappen overgenomen van de duurdere EOS 30D, zoals het 9-punts autofocus.
De body van de EOS 400D is in grootte gelijk aan de EOS 350D: ideaal voor kleine vrouwenhanden, maar grotere mannenhanden hebben pas echt houvast als de 100 euro kostende optionele batterijgrip aan de onderkant wordt geschroefd.

Functieknoppen
De serie functieknoppen links van het kleuren-lcd op de achterzijde is kleiner geworden, vooral omdat Canon het beeldscherm heeft vergroot naar 2,5 inch. Om ruimte te maken is het tweede, zwartwit-lcd geschrapt. Niet iedere fotograaf zal het verdwijnen daarvan kunnen waarderen, omdat nu informatie over onder meer fotokwaliteit en geheugenkaartruimte niet direct zichtbaar is.

De EOS 400D toont zich in ieder geval een fotografeerbeest. Dat kan ook bijna niet anders, met een buffergeheugen dat 10 raw-beelden of 27 jpg-afbeeldingen kan bevatten. Vooral door de stofverwijderaar en het grotere buffer zegeviert de nieuwe, betaalbare Canon duidelijk over de eveneens nieuwe, duurdere Nikon D80.

Prijs: 

ca. € 840,-- (alleen body, incl. btw)
Resolutie:
10,1 megapixel
Optische zoom:
afhankelijk van gekozen objectief
Info:
www.canon.nl

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie