Test Canon A3-fotoprinter PIXMA iX4000

Redactie 1683 0
De resolutie van moderne digitale camera's is hoog genoeg om de beelden in een groter formaat dan A4 af te drukken. Met de redelijk betaalbare Canon PIXMA iX4000 A3+-printer gaat dat in een vlot tempo en in foto-echte kwaliteit.

Canon richt zich met de PIXMA iX4000 op kleinere ondernemingen, maar zijn adviesprijs van € 339,-- maakt hem ook bereikbaar voor de hobbyist met nog wat vakantiegeld op de bank.
Canon heeft de printer geschikt gemaakt voor meerdere taken. WINMAG testte hem als gewone A4-printer voor zwart-wit tekstdocumenten op goedkoop papier, maar voerde ook (Photo Paper Pro ) fotopapier in verschillende formaten aan het apparaat: briefkaartformaat-, A4- maar ook - A3+-vellen. In het laatste geval is het papier  iets groter dan A3, zodat je écht in A3-formaat kunt printen, zonder witte randen (de printer heeft altijd een kleine marge van het papier nodig om het vel door het apparaat heen te kunnen trekken).

Zakelijke argumenten
Voor thuis is het leuk om je familieleden in 30 x 42 cm formaat aan de muur te hangen, het zakelijke argument voor A3-fotoprints moet je zoeken in het (zeer snel) kunnen maken van promotiemateriaal. Vlot een paar fraaie prints maken van je nieuwe producten en die in etalage plaatsen - geplakt op een foam board. Denk ook aan makelaars die hun 'tophuizen' in groot formaat willen etaleren. Of aan wervend beeldmateriaal van je bedrijf op een beurs.
Binnen organisaties kun je denken het groot afdrukken van teamagenda's (uit Outlook)  in kleur, plattegronden of andere business-schema's, die je wilt delen met je team.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie