TEST: BenQ DC C50

Redactie 673 0
De BenQ DC C50 is een toestel voor de statische fotograaf. U neemt de tijd voor een foto.

De gebruiker van de BenQ DC C50 hoeft niet rap foto's te maken en trekt al helemaal niet naar het sportveld met de camera. De DC C50 heeft namelijk afhankelijk van de mate van zoom 2,5 tot 4 seconden nodig om, vanaf het moment van
Kooptip!Review Outlook Backup | Bestel nu: geen 29,95 maar 19,95
indrukken van de ontspanningstoets, een foto te maken. Tenzij u kiest voor continu opnamen, want dan kunt u in één tot anderhalve seconde drie beelden vangen, waarna de camera ze moet verwerken en opslaan. Ook dat heeft tijd nodig.


Kijkt u vervolgens naar de geschoten beelden, dan zit er een lichte roodbruine waas over de beelden.


De camera kent stevige bewegende onderdelen, maar BenQ heeft daarop bezuinigd. De aansluitpunten voor de stroomnetadapter en de USB/AV-aansluiting missen afscherming tegen stof en vuil.


De bedieningsknoppen en hun functies zitten op volkomen logische plaatsen, waardoor de camera over het algemeen prettig is te bedienen. Voor het aanpassen van diafragma (Av) of sluitertijd (Tv) zit aan de zijkant van het toestel een handig, klein draaiwieltje. Opvallend detail: bij het bladeren door gemaakte foto's kiest u voor omhoog/naar beneden-knopjes. Links en rechts zorgen er namelijk voor dat uw foto draait. BenQ wijkt hiermee af van wat bij camera's gebruikelijk is.
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie