Test: 75x100 cm digifoto-posterafdruk

Redactie 1499 0
Online fotoprintservicebureau Webprint.nl kan vanaf nu digitale foto's ook in extreem groot formaat afdrukken: 75 x 100 cm. Leuk voor thuis, maar ook zakelijk nuttig (denk aan reclameposters). De

Het vult nog geen muur, maar komt aardig in de buurt. Een megaposter van een digitale foto is natuurlijk leuk voor thuis, maar kan ook prima als promotiemateriaal voor je eigen bedrijf dienst doen (in een vitrine, op een beurs). 

De aangeleverde digitale foto moet wel in een resolutie van 4 Megapixels geschoten zijn. Een andere optie is met de posterapplicatie van Webprint een fotocollage samen te stellen van meerdere digitale foto's. Met deze gratis software kun je overigens ook tekstkaders toevoegen, foto's voorzien van witranden en schaduwranden, de foto's roteren, omzetten naar zwart/wit en sepia, et cetera.

WINMAG nam de proef op de som met twee foto's: een voor zakelijk gebruik: een 'blow-up' van onze vorige cover, omgezet naar een 'hires' JPEG. En een haventafereeltje voor aan de muur thuis. De afdrukkwaliteit is in beide gevallen dik in orde. Messcherp en een goede kleurreproductie. In het haventafereel komen interessante details naar voren. Ook kleine foutjes, maar dat ligt aan de beeldcompressie van de camera. De Megapixels gaan echt tellen bij posterafdrukken.

Prijs: € 19,95 (incl. btw, excl. verzendkosten) | Info: www.webprint.nl

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie