Terugkijken: Robin de Puy – Ik ben het helemaal zelf

Terugkijken: Robin de Puy – Ik ben het helemaal zelf

Redactie DIGIFO... 2862 0
De 29-jarige Robin de Puy is één van van de meest talentvolle en gewilde portretfotografen van Nederland. Maar door alle opdrachten raakte ze het gevoel kwijt. Daarom stapte ze in haar ééntje op een Harley-Davidson en trok ze door de Verenigde Staten om mensen op de foto te zetten die zíj interessant vond.

Robin de Puy studeerde in 2009 af van de Rotterdamse Fotoacademie en won met haar afstudeerproject 'Girls in the prostitution' de Fotoacademy Award 2009. Sindsdien heeft De Puy nauwelijks stilgezeten. Ze maakt foto's voor grote tijdschriften als Elle, Marie-Claire en het Volkskrant Magazine en heeft regelmatig meerdere shoots op één dag.

Overwerkt

Het harde werken kwam met een prijs. Ze raakte overwerkt. Daarom besloot ze er tussenuit te gaan. Ze kocht een motor en ging zonder plan, 10 weken naar de Verenigde Staten. Ze wist alleen dat ze zou beginnen in Las Vegas en vanuit daar naar het noorden zou rijden. Onderweg maakte ze foto's van zichzelf en mensen die ze tegenkwam.

Documentaire

Van de hele reis zijn een boek en een documentaire verschenen. De documentaire was afgelopen zondag te zien op de NPO en is terug te kijken via uitzending gemist.

Ook is er in het Haagse Fotomuseum een expositie over deze reis te bezichtigen. De expositie duurt nog tot 26 mei van dit jaar.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie