Terry Richardson moet 142.000 foto's van Lady Gaga tonen als bewijsmateriaal

Julian 1759 0
Terry Richardson volgde en fotografeerde Lady Gaga tijdens haar 'Monster Ball'-tour in 2011. Een oud-assistent van Gaga zegt nog geld te krijgen van de popster vanwege overwerk. Volgens haar advocaten zijn de foto's van Richardson belangrijk bewijsmateriaal.

Jennifer O'Neill, voormalig assistent van Lady Gaga, zegt nog 393.000 dollar te krijgen van de popster als compensatie voor 7000 uur overwerk. Haar advocaten hebben bedacht dat de foto's die Terry Richardson achter de schermen maakte tijdens haar tour wel eens goed zouden kunnen dienen als bewijsmateriaal. De rechter is het daar mee eens en heeft Terry Richardson gevraagd om zijn foto's te overhandigen. Dat zijn er maar liefst 142.000.

Terry is niet blij dat hij al zijn foto's moet laten zien aan de rechtbank. Ruim 350 van de foto's zijn te zien in het boek 'Lady Gaga x Terry Richardson' dat in 2011 werd uitgebracht. Tussen het enorme aantal foto's wat hij maakte zit logischerwijs een hoop materiaal dat nooit eerder gepubliceerd is.

Lady Gaga X Terry Richardson

De fotograaf is niet blij met de beslissing en vecht deze dan ook aan. Volgens Terry Richardson zijn de foto's niet relevant voor de zaak en wordt hij 'lastig gevallen' met het verzoek. De rechter is het daar niet mee eens, Terry zou niet hebben aangetoond dat er significante bezwaren zijn tegen het tonen van de foto's aan de betrokken partijen. Richardson heeft tot zondag de tijd om de beelden over te dragen aan het juridische team van O'Neill.

Terry Richardston staat bekend om zijn vaak seksueel getinte beelden en materiaalkeuze. Hij werkt vaak met relatief eenvoudige (compact)camera's of instantfilm en zet zijn modellen neer in 'gewone' omgevingen. De controversiele modefotograaf doet dat met succes, tussen juni 2012 en juni 2013 zou hij volgens NY Daily News zo'n 58 miljoen dollar verdiend hebben.