De Siciliaanse maffia Cosa Nostra

Terra Nostra - de Siciliaanse maffia in beeld

Fabienne Keijzer 1530 0
La Cosa Nostra heeft het nog altijd voor het zeggen op het Italiaanse eiland Sicilië. Deze maffiabende zorgt al jaren voor een hoop onrust op het eiland. De Siciliaanse fotograaf Mimi Mollica wil met zijn fotoserie ‘Terra Nostra’ aan de wereld laten zien wat de maffia heeft aangericht.

Mimi Mollica - Terra Nostra 

Mimi Mollica is een gerenommeerde Italiaanse fotograaf, geboren en getogen op het eiland Sicilië. Dat is ook het eiland waar de maffiabende Cosa Nostra, wat ‘onze zaak’ betekent, het nog altijd voor het zeggen heeft. Het eiland lijdt enorm onder de aanwezigheid van de maffiosi. Mollica heeft een lange tijd gewoond en gewerkt in Londen, maar voelde zich nog altijd sterk verbonden met het Italiaanse eiland. En precies daarom besloot hij zo’n zeven jaar geleden om terug te keren naar zijn roots. Alleen was het eiland waar hij zijn jeugd doorbracht niet meer hetzelfde. En dat is de schuld van de Siciliaanse maffia Cosa Nostra.
Terra Nostra - Mimi MollicaTerra Nostra - Mimi MollicaTerra Nostra - Mimi Mollica

Geen pistool maar een Hasselblad 

Gedurende een periode van zeven jaar bracht Mollica het leven op Sicilie in beeld, sterk aangetast door de aanwezigheid van de maffia. Niet gewapend met een pistool, maar met een Hasselblad 500CM en tassen vol met Kodak Tri-X 400 film, ging hij op pad om het door gangsters vergiftigde paradijs in beeld te brengen.
Terra Nostra - Mimi MollicaTerra Nostra - Mimi MollicaTerra Nostra - Mimi MollicaTerra Nostra - Mimi Mollica

Boek Terra Nostra 

De fotoserie wordt binnenkort gebundeld in het boek ‘Terra Nostra’, waarvoor Mimi Mollica een crowdfunding-campagne heeft gestart. Je kunt nog tot 2 november doneren via Kickstarter, maar hij heeft het beoogde doel al lang en breed behaald. Kijk voor meer werk van Mimi Mollica op zijn website, Facebook, Twitter en Instagram.
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne