Tentoonstelling van vintage foto's van de Olympische Spelen

Tentoonstelling van vintage foto's van de Olympische Spelen

Nadja Geskus 1443
Terwijl de wereld zich voorbereidt op de Olympische Spelen van dit jaar in Rio de Janeiro, neemt een nieuwe tentoonstelling in Griekenland de bezoekers mee, op een digitale reis, terug naar de eerste moderne Olympische Spelen van Athene in 1896.

De tentoonstelling is een samenwerking tussen het Benaki Museum, Costa Navarino Luxury Resorts en de internationale luchthaven van Athene, en is voorzien van historische foto's genomen door de Duitse fotograaf Albert Mayer tijdens de wedstrijden in 1896. De Griekse beeldend kunstenaar Eva Nathena, die de tentoonstelling heeft gemaakt, gebruikt gearchiveerde foto's van Mayer in een hedendaagse videokunstinstallatie.

Keerpunt

De Olympische Spelen waren in 1896 een keerpunt in de geschiedenis van sportieve evenementen. Zij brachten de geest van de oude tijden samen met modern internationalisme. Duitse fotograaf Albert Mayer was de officiƫle fotograaf van het Duitse atletische team. Zijn foto's tonen atleten en toeschouwers die genieten van de Spelen onder de Griekse zon.

De tentoonstelling

De tentoonstelling zal te zien zijn in de 'Art & Environment'-ruimte van de internationale luchthaven van Athene. De tentoonstelling loopt van 16 mei tot en met 16 september, en zal ook draaien in de Symbol Hall van het Costa Navarino Resort, in het gebied van Messinia, vanaf 27 april tot en met 30 november.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja