Tentoonstelling: Teenage Magazines

Redactie 1050 0
Het was aan fotografiestudenten van de Gerrit Rietveld Academie de taak om werk te maken met de titel ‘Teenage Magazines’. Het provocerende, poëtische, maar ook intieme resultaat hangt als vergrote dummy vanaf donderdag in Foam.

Het uitgangspunt van de uitdaging was ‘Teenage Magazine’, maar dit thema mochten de studenten ruim opvatten. Het resultaat varieert van beelden die op zichzelf staan tot korte series. Ook de onderwerpen verschillen, zo toont het resultaat stillevens, maar ook familieportretten en naaktbeelden. Door deze verscheidenheid in beelden wordt volgens de organisatie de tijdgeest van de generatie waartoe de studenten behoren getoond.

Vergrote dummy

Zoals de naam van het project doet vermoeden wordt het werk van de studenten als magazine gepubliceerd. Dit gebeurt echter pas in het voorjaar. Maar zolang hoeven we niet te wachten om te kunnen zien hoe de jonge fotografen de uitdaging hebben vervuld. Vanaf donderdag zijn namelijk zeventig prints van de vijfendertig studenten in Foam te zien, die in de vorm van een vergrote dummy worden opgehangen.


Foto © Teenage Magazine

Opening en expositie

Op donderdag 10 maart 2011 wordt de tentoonstelling om 17.30 uur geopend door Tijmen van Grootheest, voorzitter van het College van Bestuur van de Gerrit Rietveld Academie. Om hier bij te zijn kun je je opgeven via marieke@foam.org. Daarna is de tentoonstelling nog tot 24 maart te zien in het museum.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie