Tentoonstelling Genesis van Sebastião Salgado wegens succes verlengd

Redactie DIGIFO... 1470 0
Goed nieuws voor iedereen die nog niet de mogelijkheid heeft gehad om Genesis, het levenswerk van de Braziliaanse fotograaf Sebastião Salgado, te bekijken. Wegens groot succes is de tentoonstelling met ruim een maand verlengd.

De tentoonstelling was sinds halverwege juni te bezichtigen in het Fotomuseum in Rotterdam en zou oorspronkelijk te bekijken zijn tot en met 17 september.  Sinds de tentoonstelling is geopend is deze al door bijna 40.000 bezoekers bezocht, waardoor het museum heeft besloten om het werk van Salgado vijf weken langer te tonen.GenesisKafue Nationaal Park. Zambia 2010 © Sebastiãno SALGADO / Amazonas images

GenesisBovenloop van de Xingu. Deelstaat Mato Grosso. Brazilië. 2005. © Sebastiãno SALGADO / Amazonas images

Genesis - Sebastião Salgado

Sebastião  Salgado is een Braziliaanse fotograaf die al vroeg bezig was met fotografie. Salgado heeft al sinds jonge leeftijd een enorme liefde en veel respect voor de natuur en vond in fotografie een perfect middel de wondere wereld vast te leggen. Voor de foto's die in Rotterdam te zien zijn bezocht Salgado afgelegen gebieden als de Galapagoseilanden, Madagaskar en Antarctica en met zijn foto's wil Salgado ons laten beseffen dat wij onze planeet moeten beschermen. De 200 foto's die Salgado maakte zijn nog tot en met 22 oktober te zien.

Kijk voor meer informatie op de website van het Nederlands Fotomuseum.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie