Tentoonstelling: 'Empty Your Pocket' in Rotterdam

sanne 2172 1
Iedereen wil het, fotograaf George Maas deed het: de broekzakken legen van zo'n driehonderd mannen uit alle lagen van de samenleving. De fotoserie 'Empty Your Pocket' verhuist van de hoofdstad naar Rotterdam waar hij vanaf 10 januari 2012 te bezoeken is.

Natuurlijk is het het leukst om te zien wat Bekende Nederlanders zoal in hun broekzak meedragen. Het niet gesigneerde bankpasje van Ahmed Aboutaleb, het notitieboekje van Joop van den Ende en het penisvisje uit de broekzak van Redmond O’Hanlon. Dat en veel meer in de broekzak verborgen spullen zijn op groot formaat te zijn tijdens George Maas' expositie 'Empty Your Pocket' in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam.

Naast BN'ers legen ook veel niet bekende mensen hun zakken, de serie betrekt namelijk alle lagen van de samenleving. In het gelijknamige boek waarin alle foto's zijn opgenomen completeert Aaf Brandt Corstius bovendien de serie met haar vrouwelijke visie op mannelijke broekzakken. Een leuk feitje: het boek is uitgegeven op in een handzaam 'broekzakformaat'.

Het is niet de eerste keer dat de fotoserie tentoongesteld wordt. Al eerder berichtten wij over een expositie in de hoofdstad. Mocht je alvast een voorproefje willen, dan kun je naar de website van de serie surfen. Daar kun je trouwens ook het boek bestellen of zelfs de expositie, als je nog een zaaltje over hebt.

De tentoonstelling is te zien van 10 t/m 29 januari 2012 in de Centrale Bibliotheek in de Hoogstraat 110, Rotterdam.

empty your pocket

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van Peter Gruis

In de expositie in het Persmuseum in Amsterdam kon je zo de gegevens van het bankpasje lezen van Ronald Plasterk. Omdat de kaart met de achterkant naar boven lag ook de toegangscode. Ik vraag me af of je dat wel openbaar mag maken?