Telefoonscherm als polarisatiefilter

Telefoonscherm als polarisatiefilter

Fabienne Keijzer 1676 0
De Russische Koldunov Brothers hebben een leuke tip die vooral geschikt is voor smartphone-fotografen. Je kunt namelijk een oud Lcd-scherm gebruiken als polarisatiefilter. Gooi je oude telefoon dus niet weg maar haal hem eens uit elkaar.

Lcd-scherm als polarisatiefilter 

De Russische broertjes laten in een korte video zien hoe ze het scherm van een oude telefoon gebruiken als een polarisatiefilter. Het schermpje is maar klein, dus het is niet geschikt voor een grote camera, maar voor een smartphone is het ideaal. Je kunt testen of een scherm gepolariseerd is door hem voor een computer- of smartphonescherm te houden en rond te draaien. Als het scherm dan donker wordt is hij gepolariseerd.

 

 

Reflectie en contrast  

Het effect is natuurlijk lang niet zo goed als met een echt polarisatiefilter, maar je kunt er wel reflectie mee verminderen en het contrast verhogen. Het is zeker de moeite waard om eens uit te proberen én je hebt meteen een nuttige bestemming voor je oude mobieltje. De Koldunov Brothers geven meer interessante tips op hun website en YouTube-kanaal.

Lees ook: Athabasca: de complete filterkit met ringen en pola-filter 
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne