Tel Sell-video als uitnodiging voor uniek foto-event

Julian 1119 0
Jezelf aan de man brengen als net afgestudeerde fotograaf is nog niet zo makkelijk. De vier initiatiefnemers van TOT 2 proberen het in ieder geval op een erg originele manier. In een Tel Sell-achtige video nodigen ze je uit voor hun evenement.

These kids are here batteling to win, beginnen Iris Box, Hillie de Rooij, Sanne Maloe Slecht en Mercé Wouthuysen hun persbericht. De vier fotografen, vorig jaar afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, vragen zich af hoe je geld verdient, zonder dat je eigen creativiteit sneuvelt aan de commercie.

Fotowereld op microniveau

Het antwoord op die vraag zoeken ze door de fotowereld op microniveau na te bootsen. In vier afzonderlijke studio’s gaan ze onderling de concurrentie aan,  ingeperkt door spelregels die hen tot wanhoop drijven. Zo geven ze hun commentaar op de hedendaagse fotografiemarkt. Het publiek kiest, geheel in de traditie van de talentenjachten, haar idool.

Creatief filmpje

Met het creatieve talent van Iris Box en Sanne Maloe Slecht zit het in ieder geval wel goed. Zij zijn verantwoordelijk voor onderstaande filmpje, waarmee ze bezoekers naar het TOT 2 evenement proberen te lokken. Iris Box viel eerder met een filmpje in de prijzen bij de Photo Academy Award 2010, waar ze de multimedia-categorie won.