Teken je eigen licht-setup

jesse kraal 3482 1
Je hebt ze waarschijnlijk wel eens voorbij zien komen in ons magazine, de kleine tekeningetjes waarmee we je laten zien hoe de verlichting van een foto tot stand gekomen is. Deze kun je nu ook gemakkelijk zelf maken.

Softwareontwikkelaar Bryan Reyman maakte Photo Diagrams. Daarmee kun je gemakkelijk en snel een versimpelde tekening maken van je studio-setup. Leuk om jouw opstelling te laten zien aan anderen, maar ook een prima middel om nieuwe idee├źn van te voren op papier te zetten. Sleep de verschillende lichtbronnen en andere studio-attributen simpelweg naar het raster en draai en sleep ze tot ze op de juiste plek staan.

De software is overigens nog in de beta-fase, Reyman wil onder andere nog de mogelijkheid toe voegen om je set-ups te kunnen bewaren. Nu kun je ze enkel als afbeelding opslaan en ze later dus niet meer aanpassen. Naast de online variant is er ook een downloadbare versie.

Photo Diagrams

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Bjorn Claes

Op 't eerste zicht is dit hetzelfde als: http://www.sylights.com/ (online, iphone en ipad).