Te koop: Alfred Eisenstaedts camera tijdens 23e Westlicht Auction

EleniHoefsloot 1715 1
Heb je veel geld over en altijd al de Leica camera van Alfred Eisenstaedt of een door hem gesigneerde foto willen hebben? Dan kun je nu je geluk niet op tijdens de 23e Westlicht Photographica Camera Auction. Op deze veiling in Wenen kun je onder andere bieden op deze twee bijzondere producten.

Voor de camera en de foto zal je wel een groot geldbedrag moeten neerleggen. De biedingen op de Leica camera beginnen bij 12.000 euro, de bieding op zijn bekende gesigneerde foto 'Kiss in Times Square' bij 9.000 euro. Verwacht wordt dat de camera 25.000 euro opbrengt en de foto 18.000 euro. Eerder schreven wij al over verschillende andere camera's en foto's die onder de hamer gaan tijdens de veiling die op 25 mei 2013 plaatsvindt in Wenen, Oostenrijk. Ook voor deze exemplaren zullen gigantische bedragen gespendeerd moeten worden.


Alfred Eisenstaedt en zijn Leica

Westlicht Photographica Camera Auction

Veilinghuis Westlicht Auctions weet het nieuws regelmatig te halen met recordbedragen die worden neergeteld voor bijzondere camera's. Bijna elk jaar wordt er weer een nieuw record gehaald. Tijdens de 21e editie van de veiling bracht een Leica 0-serie camera een recordbedrag van bijna 2,2 miljoen euro op. In dit filmpje is te zien hoe zo'n veiling eraan toe gaat.


Kiss in Time Square

Alfred Eisenstaedt

De Leica camera en 'Kiss in Times Square' zijn van Alfred Eisenstadt. De Amerikaanse, in Duitsland geboren, Eisenstaedt (1898 – 1995) was naast fotograaf ook fotojournalist. In 1933 fotografeerde hij een ontmoeting tussen Adolf Hitler en Benito Mussolini in Italië. Twee jaar later verhuisde hij naar New York, waar hij tot zijn dood woonde. Daar ging hij aan de slag voor Life magazine. In totaal maakte hij negentig coverfoto's voor Life, van onder andere beroemdheden als Sophia Loren en Ernest Hemingway. Eisenstadt kreeg in 1989 de National Medal of Arts van president George Bush tijdens een ceremonie in het Witte Huis. De meeste van zijn foto's maakte hij met een 35 mm Leica camera. In 1995 overleed hij op 96-jarige leeftijd.

Foto's © Alfred Eisenstadt / Westlicht Auctions

afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Eleni

afbeelding van Anonymous

'Gigantische bedragen', hoe oud ben je, 12? Een paar duizend voor een collectors-item is toch normaal?