Tamron werkt verder aan objectieven voor Nikon 1-camera's

jesse kraal 1692 0
Wederom zijn er tekenen dat Tamron werkt aan objectieven voor Nikon 1-camera's. Al eerder verscheen een patent met een aantal ontwerpen online, nu zien we wederom patenten met wat kleine verschillen opduiken. Het gaat om drie ontwerpen voor een portretobjectief.

Toen we op Egami een patent zagen langskomen van een Tamron 40mm f/2, hoopten we even op een pancake-objectief voor fullframe-camera's. Het goede nieuws is echter voor bezitters van een Nikon 1-camera, want daar blijken de lensontwerpen voor bedoeld te zijn. In totaal zijn er drie ontwerpen online verschenen, een 30mm, 35mm en 40mm.

Tussen de 80 en 110mm

Schroef je zo'n objectief op een Nikon 1-camera, dan moet je het brandpunt met 2,7x verlengen om tot het effectieve bereik te komen. Dat komt neer op ongeveer ca 80, 95 en 110mmvoor de drie Tamron-ontwerpen. Combineer zo'n korte tele met een redelijke lichtsterkte en je hebt een combinatie prima geschikt voor portretten.

Tamron
In totaal zien we in het patent een drietal objectieven genoemd, het lijkt echter aannemelijk dat er uiteindelijk maximaal één het tot het productiestatium haalt.

Portretten

In eerste instantie mag de Nikon 1 met zijn relatief kleine sensor niet de meest ideale camera voor portretten lijken. Kijk je echter naar de doelgroep waar bijvoorbeeld reclames van Nikon op gericht zijn, veelal gezinnen met kinderen, dan is de gedachte niet eens zo gek. Welke ouders willen immers niet sprankelende portretten van hun kind maken?

Of en wanneer de objectieven van Tamron op de markt komen is niet bekend, we zagen al eerder een aantal vergelijkbare patenten van het Japanse merk. Gezien het niet extreem grote diafragma in combinatie met de kleine beeldcirkel verwachten we een schappelijke prijs.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse