Tamron kondigt ontwikkeling 100-400mm F/4.5-6.3 Di VC USD aan

Tamron kondigt ontwikkeling 100-400mm F/4.5-6.3 Di VC USD aan

Jasper van Bladel 831 0
Tamron kondigt de ontwikkeling aan van de nieuwe ultra-telezoom, de Tamron100-400mm F/4.5-6.3 Di VC USD voor Full-Frame en APS-C camera's. Eind van het jaar zal dit nieuwe objectief te koop zijn.

Tamron kondigt nu dus de ontwikkeling aan van de Tamron100-400mm F/4.5-6.3 Di VC USD, met 1115 gram het lichtste ultra-telezoomobjectief in zijn klasse.

Het geavanceerde optische ontwerp bevat drie LD (lage dispersie) lenselementen grotere aberratie vermindering en Tamron oorspronkelijke EBand Coating voor superieure antireflectie prestaties. Het objectief bevat magnesiummateriaal in belangrijke delen van de behuizing om gewichtsafname, kracht en draagbaarheid te versterken. Het objectief heeft een snel en nauwkeurig autofocus en een consistent krachtige VC (Vibration Compensation), dankzij het zeer snelle Dual MPU (Micro-Processing Unit) besturingssysteem dat is ingebouwd in de nieuwste Tamron modellen. De Tamron 100-400mm is verder volledig compatibel met Tamron's 1.4X tele converter en de Tamron TAP-in Console. Met de tap-in kunnen firmware-, scherpstelling-, VC- en andere aanpassingen gedaan worden. Daarnaast is er als optioneel accessoire een Arca Swiss compatibele statiefgondel verkrijgbaar.

Deze combinatie van functies en optionele accessoires creëren een objectief dat fotografen overal kunnen gebruiken onder verschillende fotografische situaties. Dit zelfs onder lichtlichtomstandigheden waarbij nog uit de hand gewerkt moet worden, maar ook waar een stevige en snelle plaatsing op een statief de voorkeur heeft.

Kenmerken

  • 3 LD (Low Dispersion) lenselementen voor de compensatie van axiale en andere chromatische aberraties. Dit is namelijk een vaak voorkomend verschijnsel bij ultra tele-objectieven.
  • Tamron eBAND Coating (Extended Bandwidth & Angular-Dependency), met superieure anti-reflectie prestaties die flare en ghosting elimineren. Dit levert foutloze kristalheldere opnamen.
  • High-speed Dual MPU (Micro-Processing Unit) controlesysteem levert een snel en accuraat autofocus en een uitmuntende vibratie compensatie.
  • Met 1.115 gram is dit het laagste gewicht in de categorie van ultra-telezoomobjectieven.
  • De optionele statiefgondel is Arca Swiss-compatibel.
  • MOD (Minimum Object Distance) van 1.5 m geeft een maximale afbeeldingsmaatstaf 1:3.6.      
  • Vochtwerende constructie en frontlens met Fluorine coating voor een sterke bescherming tegen slechte weersomstandigheden
  • Volledig compatibel met de Tamron tele converters en de Tamron TAP-in Console.

Beschikbaarheid en prijzen

De verwachte leverdatum is ergens eind 2017. De exacte leverdatum en de verkoopprijs zijn nog onbekend.

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper