Nieuwe versie met stabilisatie

Tamron introduceert nieuw 10-24 f/3.5-4.5 objectief voor aps-c

Redactie DIGIFO... 1140 0
Tamron heeft laten weten met een nieuw supergroothoekobjectief op de markt te komen. De Tamron 10-24 f/3.5-4.5 Di II VC HLD is een nieuwe versie van het bekende Tamron 10-24mm objectief en is uitgerust met beeldstabilisatie.

Bij het ontwerpen van dit nieuwe objectief is Tamron uitgegaan van het populaire 10-24mm objectief dat in 2008 op de markt kwam en heeft het bedrijf het bestaande optische  systeem aangepast. Zo beschikt het nieuwe objectief nu over Low Dispersion en Extra Low Dispersion elementen en zijn de lenselementen uitgerust met een nieuwe coating die reflectie moet tegengaan.Tamron 10-24Lees ook: Tamron introduceert nieuw 70-200mm f/2.8 objectief

Tamron 10-24mm met beeldstabilisatie

Nieuw bij het 10-24mm objectief van Tamron is de beeldstabilisatie. Het bedrijf heeft Vibration Control toe kunnen voegen aan het objectief, wat tot vier stops winst moet bieden, zonder dat dit ten koste gaat van het compacte formaat van het objectief. Tamron laat weten dat het objectief hierdoor uiterst geschikt is voor straatfotografie, ook als het licht minder goed wordt.

High/Low torque modulated Drive

Ook beschikt de Tamron 10-24 f/3.5-4.5 Di II VC HLD over High/Low torque modulated Drive (HDL): een nieuw autofocussysteem wat voor zeer soepele controle over het focuspunt moet zorgen en waarbij het mogelijk blijft om het scherpstelpunt handmatig aan te passen zonder de AF-stand uit te zetten.

Prijs en beschikbaarheid

Het Tamron 10-24 f/3.5-4.5 Di II VC HLD objectief moet dit voorjaar in de winkels liggen met een Canon EF-S vatting en een Nikon F (Dx) vatting. De adviesprijs is $ 499,-. De adviesprijs in Euro's is nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op de website van Tamron of importeur Transcontinenta.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie