Tamron introduceert 24-70mm f/2.8 VC USD

jesse kraal 11383 6
Op de Japanse website van Tamron is de 24-70mm f/2.8 met stabilisatie te zien. Hiermee rond Tamron haar assortiment standaard-zooms naar boven af. Drie asferische elementen en een ultrasone scherpstelmotor moeten het objectief aan aansprekende prestaties helpen.

Tamron's nieuwe paradepaardje is geschikt voor zowel aps-c- als fullframe-camera's. Over het gehele zoombereik bedraagt het maximale diafragma f/2.8, het diafragma zelf bestaat uit negen lamellen. Het ontwerp bestaat uit 17 elementen in 12 groepen. Drie van die elementen zijn asferisch, verder maakt Tamron gebruik van XR- en LD-elementen om lensfouten tegen te gaan. Een ultrasone scherpstelmotor, Tamron's USD, moet zorgen voor snelle en stille autofocus.

Tamron heeft momenteel al een 28-75 f/2.8 voor fullframe-camera's in het assortiment, maar deze beschikt niet over stabilisatie. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat beide objectieven naast elkaar gevoerd gaan worden, concurrent Sigma hanteert een gelijke strategie. Een prijs of leverdatum is nog niet bekend.

Tamron 24-70

Brandpunten: 24-70mm Maximaal diafragma: f/2.8 Minimaal diafragma: f/22 Diafragmabladen: 9, afgerond Filtermaat: 82 mm Min. scherpstelafstand: 0,38 m Afmetingen: 108,5 x 88,2 mm Gewicht: 825 gr Beschikbaar voor: Sony, Canon, Nikon
afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van teus renes

Jammer geen pentax mount....

afbeelding van Henri

Tamron dus wél met stabilisatie...
Wat een geweldige timing, een dag voor de Canon aankondiging van hun nieuwe 24-70!

afbeelding van berthama47

wie van de twee zou de beste zijn moet later blijken.

afbeelding van AG

Ben benieuwd wat ie gaat kosten!
De nikon 24-70/2.8 heb je voor zo'n 1400 Euri.
Ik schrok me wild wat de nieuwe canon gaat kosten, 2300 Euri in duitsland bij fotokoch.de.
En Tamron staat erom bekend dat ze zeer acceptabele prijzen hanteren, dusssss....

afbeelding van AG

dat valt even tegen 1349,- via die duitse site....

afbeelding van Rudi

Als deze lens zo goed is als hun 70-300 VC (wat zeker zal zijn) ga je nog veel Canons en Nikons 24-70 kunnen kopen in tweede hands.