Tamron 18-200 VC voor Sony NEX-vatting

Tamron 18-200 VC voor Sony NEX-vatting

jesse kraal 5113 1
Sigma kondigde aan te werken aan objectieven met een Sony E-vatting en liet zelfs al een prototype zien, maar het is Tamron dat het eerste objectief (dat volledig communiceert met de camera) voor Sony NEX-camera's uitbrengt.

Tamron komt met de 18-200mm f/3.5-6.3 Di III VC als alternatief voor Sony's eigen 18-200mm objectief. Niet alleen heeft het Tamron-objectief hetzelfde maximale (en minimale) diafragma als de Sony, ook stabilisatie is in de Tamron-variant aanwezig.

Het nieuwe objectief is dan ook niet simpelweg een aangepaste versie van de dslr-variant van de 18-200mm. Niet alleen het complete lensontwerp is herzien, met twee elementen meer voor de NEX-variant, ook de autofocusmotor is toegespits op compacte systeemcamera's. De stappenmotor zou beter geschikt moeten zijn voor camera's die enkel contrast-autofocus gebruiken.

Tamron 18-200

Hoogwaardig

Voor de behuizing heb je keuze uit blank of zwart gelakt metaal. Niet alleen oogt dit fraai in combinatie met een Sony NEX, het ziet er ook hoogwaardiger uit dan veel van hun kunststof dslr-objectieven. Hopelijk zien we deze afwerking dan ook vaker terug bij Tamron.

Vanaf medio januari 2012 moet de 18-200mm bij de Nederlandse fotowinkels liggen. Importeur Transcontinenta weet nog niet wat de precieze adviesprijs gaat worden, deze maken ze bekend bij de winkelintroductie.

Brandpuntbereik: 18-200mm Maximaal diafragma: f/3.5 – 6.3 Minimaal diafragma: f/22-40 Lensconstructie: 17 elementen, 13 groepen Minimale scherpstelafstand: 0,50 meter Maximale vergrotings: 1: 3.7 Filtermaat: 62mm Lengte: 96.7mm 1 Diameter: 68mm Gewicht: 460 gram Aantal diafragmalamellen: 7
afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Dennis K.

even een tip voor tamron, er is ook de MFT standaard, mischien goed idee om hier ook objectieven voor te maken?